van der Wielen hoveniers

Tuinaanleg

TUINAANLEG IN FASEN
Nadat u het tuinontwerp hebt goedgekeurd is het tijd voor de tuinaanleg. De aanleg van uw tuin gebeurt in fasen.

GRONDVERZET
Afhankelijk van het tuinontwerp begint Van der Wielen hoveniers meestal met het grondverzet. Bomen, oude planten en het oude straatwerk halen we weg. Als het nodig is vervangen we de riolering of leggen deze aan. Heeft de nieuwe tuin verschillende hoogtes dan brengen we de hoogteverschillen in deze fase aan. Ook graven we vijvers of richten we andere waterpartijen in.

TUINAFSCHEIDING EN METSELWERK
Is het grondwerk gedaan dan plaatsen we de tuinafscheiding en ander groot (hout)werk. Denk bijvoorbeeld aan pergola’s en prieeltjes Zit er metselwerk in uw nieuwe tuin, dan voert Van der Wielen hoveniers dat ook uit in deze fase. Als we klaar zijn met bouwen en metselen dan beginnen we met het aanleggen van (sier)bestrating.

BEPLANTING
De tuinaanleg eindigen we met de beplanting van het groen en het leggen van de (kunst)grasmatten. Onze hoveniers bemesten de aarde zorgvuldig om het groen optimaal te laten aanslaan en groeien. Bij het selecteren van de planten voor uw tuin houden we altijd rekening met een aantal factoren. Van planten die echt bij u en uw tuin passen hebt u immers langer plezier! Zit al dit werk erop, dan is het tijd voor de laatste en belangrijkste fase: die van het Grote Genieten!

Lees hoe Van der Wielen hoveniers uw tuin beplant.